Vrijwilligers zoeken

Het Steunpunt vrijwilligerswerk brengt vrijwilligers en organisaties bij elkaar. 

Vacaturebank

Organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers, kunnen gebruik maken van onze vrijwilligers vacaturebank

. Hiervoor heb je wel een account nodig. Je kunt dan kosteloos vacatures aanpassen en/of wijzigen. Let erop dat je na een half jaar jouw vacature moet verversen om hem online zichtbaar te houden. Je krijgt hierover ook een mail. Zonder actie wordt de vacature na een half jaar gesloten.

Account voor organisaties

Om gebruik te kunnen maken van de vacaturebank heb je een account nodig. Met jouw inloggegevens kan je ten allen tijde jouw vacature(s) aanpassen of verwijderen en nieuwe vacatures toevoegen. 

Vacatures

Met de inloggegevens kan je als organisatie elk moment inloggen op de vacaturebank om jouw vacatures aan te maken, te wijzigen of te sluiten. Een wervende een aansprekende tekst lokt veel nieuwe belangstelling. Ook voor een mooei foto of logo is plaats bij de vacature.

Verloop van bemiddeling

De bemiddeling kan op twee manieren verlopen.

Een vrijwilliger zoekt vrijwilligerswerk via de online vacaturebank. De bemiddeling is in dit geval digitaal en de coördinator kent de vrijwilliger verder niet, maar registreert alleen de gegevens die online worden verstrekt. Reacties via de website komen per mail bij jouw organisatie binnen.

Of:

Iemand kan ook een gesprek aanvragen bij het Steunpunt. De coördinator kijkt samen met de (potentiele) vrijwilliger naar diens wensen en mogelijkheden en probeert dit te matchen aan de beschikbare vacatures. Indien een vrijwilliger aangeeft interesse te hebben voor een vacature van jouw organisatie zal de coördinator je benaderen en vragen contact op te nemen met de (potentiele) vrijwilliger. Soms wordt een organisatie benadert door het Steunpunt alhoewel er geen (beschikbare) vacature is. In overleg kijken we of we alsnog een bemiddeling kunnen opstarten.

Terugkoppeling vanuit de organisatie

Om onze bemiddelingen te toetsen en vrijwilligers en organisaties goed van dienst te kunnen zijn, vragen wij van elke bemiddeling een terugkoppeling. Wij hopen dat organisaties hiervoor zorg willen dragen.

Participatieplek

In samenwerking met de gemeente, re-integratiebureaus en soms met hulp of zorg zoekt het Steunpunt Vrijwilligerswerk naar geschikte plekken waar mensen kunnen participeren of re-integeren / weer actief kunnen worden.

Uitgangspunt bij participanten is dat zij gemotiveerd zijn om het vrijwilligerswerk op te pakken. Verder kan het zo zijn dat zij met specifieke behoeften of leerdoelen aan het werk willen. Aan organisaties die bereid zijn een participatieplek aan te bieden wordt altijd duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is en wie de participant begeleidt.

Voor onduidelijkheid over de aard, de communicatie of iets anders rondom een participant kan contact worden opgenomen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk

Let op: het Steunpunt bemiddelt en probeert voor jouw organisatie en de vrijwilliger een goede match te maken, maar screent niet. De organisatie dient altijd zelf in een (intake) gesprek te bepalen of de persoon geschikt is voor de functie.

Klik hier indien je terug wilt gaan naar de uitleg over het aanmelden van vrijwilligerswerk.