Training Het goede gesprek over zingeving

Hoe ga je als coördinator op een goede manier in gesprek met vrijwilligers die achter de voordeur komen bij ouderen en te maken krijgen met alledaagse levensvragen? Om coördinatoren hierbij te helpen om vrijwilligers sensitiever te maken op signalen rond levensvragen biedt NOV een training aan.

Deze training helpt coördinatoren vrijwilligerswerk om het onderwerp Levensvragen onder de aandacht te brengen van hun vrijwilligers, zodat zij signalen rond zingeving sneller oppikken én zich vrijer kunnen voelen, bewegen én handelen op momenten dat zij in aanraking komen met levensvragen.

In deze training leer je als betaalde of onbetaalde coördinator gesprekken met groepen vrijwilligers te voeren over zingeving en levensvragen. We staan onder andere staat stil bij de zingeving van je eigen vrijwilligersorganisatie en je eigen zingeving. Je krijgt een aantal handvatten hoe je dit onderwerp onder de aandacht kunt brengen van vrijwilligers en je krijgt materiaal waarmee je jouw vrijwilligers van inhoudelijkheid kunt voorzien.

Wanneer

De training wordt georganiseerd op 30 maart om 13.30 tot 17.00 uur. Indien mogelijk vindt de training live op locatie (regio Utrecht) plaats. Mocht dit vanwege de coronamaatregelen niet kunnen, dan wordt de training digitaal gegeven.

De trainingen worden gegeven door ervaren trainers die verbonden zijn aan het programma Samen Ouder Worden. Als mogelijk vindt de training live op locatie plaats. Mocht dit vanwege de coronamaatregelen niet kunnen, dan wordt de training digitaal gegeven.

Aanmelden

De training is kosteloos. Aanmelden kan door een (gratis) account aan te maken op de website van het NOV. Daar kun je je met 1 muisklik aanmelden. Voor deze training zijn 12 plekken beschikbaar. Als de training vol is, neem dan graag contact op met s.vanrikxoort@nov.nl, want dan plannen zij bij voldoende belangstelling een volgende training in.

Lukt een account aanmaken niet? Stuur dan een mailtje naar: s.vanrikxoort@nov.nl o.v.v. de volgende gegevens:

Organisatie deelnemer

  • Naam deelnemer
  • E-mail adres deelnemer
  • Welke data wil je deelnemen?

Contact

Heb je andere vragen of opmerkingen? Laat het gerust weten via s.vanrikxoort@nov.nl