Voor coördinatoren: lastige gesprekken met vrijwilligers

Het begeleiden van vrijwilligers in je organisatie kan soms best een uitdaging zijn. Het kan gebeuren dat een vrijwilliger zich in een bepaalde situatie anders gedraagt dan je zou wensen, ondanks zijn of haar goede bedoelingen. Misschien ben je zelfs op het punt beland dat het beter is om afscheid te nemen. Dit zijn moeilijke situaties, want hoe ga je hierover het gesprek aan?

Als je je gespreksvaardigheden aanscherpt, kun je beter ‘lastige’ gesprekken voeren. Hierdoor hoef je niet alleen op je intuïtie te varen, maar heb je een methodiek die je kunt inzetten. Dat geeft richting, steun en inzicht.

Om je hierbij te helpen organiseren we voor vrijwilligerscoördinatoren in Uithoorn en De Ronde Venen een training aan: ‘Lastige gesprekken met vrijwilligers‘ op dinsdag 4 april van 9.00 tot 12.30 uur op een goed bereikbare locatie in Mijdrecht. Locatie volgt na aanmelding.

Werkwijze

Je krijgt theorie over communicatie en je leert verschillende gespreksvaardigheden (en dan heel praktisch uitgelegd). Je kan je eigen knelpunten rondom lastige gesprekken inbrengen. De training is interactief en ieder leert op zijn of haar niveau. De training wordt verzorgd door Katja Budde.

Resultaat

Na afloop heb je praktische handvatten om makkelijker het gesprek aan te gaan met je vrijwilliger. Je voelt je steviger in gesprekken staan en je hebt tools tot je beschikking. De training krijg je kosteloos aangeboden door het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail aan: s.ridderhof@stdb.nl