Voor coördinatoren: lastige gesprekken met vrijwilligers op 31 mei en 14 november

Het begeleiden van vrijwilligers in je organisatie kan soms best een uitdaging zijn. Het kan gebeuren dat een vrijwilliger niet passend reageert op een situatie of een andere vrijwilliger of cliënt, ondanks zijn of haar goede bedoelingen. Misschien ben je zelfs op het punt beland dat het misschien beter is om afscheid te nemen. Dit zijn moeilijke situaties, want hoe ga je hierover het gesprek aan?

Om je hierbij te helpen organiseren we voor vrijwilligerscoördinatoren een training van twee dagdelen aan (deze volg je dus beiden):

Lastige gesprekken met vrijwilligers

De training bestaat uit twee dagdelen. In het eerste dagdeel maak je kennis met elkaar en elkaars knelpunten. Ook krijg je praktische theorie over communicatie en een aantal gespreksvaardigheden die je meteen ook oefent.

In het tweede dagdeel doet Annemieke mee, een trainingsacteur. Met de acteur oefen je in een veilige setting verschillende vaardigheden en casussen.

Resultaat

Na afloop heb je praktische handvatten om makkelijker het gesprek aan te gaan met je vrijwilliger. Je voelt je steviger in gesprekken staan en je hebt tools tot je beschikking.

De training krijg je kosteloos aangeboden door het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Even alle praktische info op een rij:

  • Wat: Lastige gesprekken met vrijwilligers
  • Voor wie: vrijwilligerscoördinatoren in Uithoorn en De Ronde Venen
  • Wanneer: maandag 31 mei van 9.00 tot 12.30 uur en maandag 14 november van 9.00 tot 12.30 uur.
  • Waar: De training is zowel voor vrijwilligerscoördinatoren in De Ronde Venen als Uithoorn. De training zal plaatsvinden op een goed bereikbare plek in Mijdrecht. Locatie volgt na aanmelding.
  • Trainer: Katja Budde

Bij minder dan 6 deelnemers wordt de training geannuleerd. Er is plek voor maximaal 14 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Aanmelden kan door het formulier in te vullen vóór 17 oktober 2022.