Workshop ‘niet pluis gevoel’

Voel jij je weleens niet op je gemak gedurende het contact met een klant? Heb je het gevoel dat er iets niet klopt, maar weet je niet wat? Dan is deze workshop iets voor jou!


Tijdens de workshop leer je hoe je, je ‘niet pluis gevoel’ kunt herkennen en hoe te handelen wanneer we signalen opvangen die duiden op een onveilige situatie, misbruik of verwaarlozing.


Misschien maak je, je wel eens zorgen over iemand die je, in je rol als vrijwilliger, bezoekt of contact mee hebt via sport of culturele activiteiten. Je krijgt het gevoel dat het niet goed lijkt te gaan met iemand. Je krijgt de persoon niet alleen te spreken, hij/zij ontwijkt je al een tijdje en het lukt je niet om een afspraak te maken zonder partner of familie, hij/zij komt niet meer buiten zonder dat er iemand bij is. Hoe kun je met deze signalen omgaan en ze bespreekbaar maken? Wat is helpend?

Deze workshop wordt gegeven door Veilig Thuis Utrecht, gemeente De Ronde Venen en Kwadraad. Na deze workshop heb je een aantal handvatten die jou zullen helpen signalen te herkennen en bespreekbaar te maken. De workshop is gratis en toegankelijk voor vrijwilligers en professionals.