Zicht krijgen op je denken: van probleem naar kans

Ons brein maakt verhalen. Verhalen die we vaak voor waar aannemen. Vanuit dit perspectief kijken we naar de wereld en zo ook naar problemen. Maar is het ook echt een probleem? Door van perspectief te veranderen en in gesprek te gaan met je eigen brein ga je ontdekken dat een probleem juist een kans betekent. Een kans betekent niet direct een oplossing! Een kans kun je zien als een zoektocht naar mogelijkheden.

Grappig genoeg zie je dat bij kinderen het vermogen om in mogelijkheden te denken in plaats van in problemen groter is dan bij volwassenen. Ervaringen uit ons leven zijn van invloed op de manier waarop wij denken. ‘Vastgeroeste’ overtuigingen worden bezwaren en beperken het vermogen tot creatief denken.

Inhoud van de workshop

Naast zicht krijgen op onze eigen overtuigingen gaan we vooral aan de slag met technieken die jou helpen om het perspectief te veranderen. Je kunt deze technieken zowel voor jezelf gebruiken en toepassen in je gesprekken om de ander te helpen een probleem om te buigen in een kans.

In de workshop ga je in tweetallen aan de slag om te onderzoeken hoe je meer creativiteit in je eigen denken kunt bevorderen. Daarbij wordt iedere deelnemer uitgedaagd te kijken naar zijn/eigen denkpatroon.

Voor wie en wanneer:

De workshop is bedoeld voor vrijwilligers in De Ronde Venen en vindt plaats op donderdagavond 20 april van 19.00 tot 21.30 uur in Mijdrecht. Locatie volgt na aanmelding.

Na afloop:

  • Heb je zicht op je eigen denkpatronen en weet je welke bezwaren hierin het meest voorkomen;
  • Heb je technieken, handvatten om deze denkpatronen te beïnvloeden bij jezelf en ook de ander te helpen in het creatief denken.

De trainer

Monique van Coaching Forward is erkend coach, counselor en trainer. Zij verzorgt ook dit jaar weer in het voor- en najaar trainingen en workshops voor het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Voor meer informatie: www.coachingforward.nl

Aanmelden:

Stuur een mailtje aan s.ridderhof@stdb.nl