De vrijwillige energie van mensen met verschillende achtergronden benutten. Hoe doe je dat als vrijwilligersorganisatie?

Movisie heeft zes digitale gesprekskaarten ontwikkeld die organisaties helpen bij het vinden van antwoorden op deze vraag.

‘Kan een functie opgedeeld worden, zodat meer mensen hem kunnen uit voeren?’ ‘Wat doe je als een vrijwilliger zich lastminute afmeldt of niet komt opdagen?’ ‘Is een taaleis echt nodig?’ Het zijn enkele voorbeelden van vragen op de gesprekskaarten, die Movisie ontwikkelde met de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA). 

Het beantwoorden van deze en andere vragen op de gesprekskaarten kan organisaties helpen om inclusiever te worden en meer open te staan voor vrijwilligers met verschillende bagage, mogelijkheden en achtergronden. Het zal ze tegelijk helpen om te voorzien in hun behoefte aan nieuwe vrijwilligers. (Bron: NOV)

Klik hier om naar de gesprekskaarten van Movisie te gaan: https://www.movisie.nl/artikel/gesprekskaarten-om-te-bouwen-aan-inclusieve-vrijwilligersorganisatie