Vanaf 1 juli eHerkenning 2+ voor de gratis VOG

Op 1 juli 2021 vervalt voor overheidsdiensten het betrouwbaarheidsniveau eHerkenning 1 (EH1). Vanaf die datum is voor het aanvragen van een digitale VOG via MijnJustis een eHerkenning 2+ (EH2+) nodig om de digitale VOG-aanvragen klaar te zetten. (Bron: Ronald Hetem/NOV mei 2021)

Alle organisaties die gebruik maken van de Regeling Gratis VOG voor vrijwilligers gebruiken nu voornamelijk een eHerkenning 1(EH1). Al deze organisaties moeten voor 1 juli een EH2+ aanvragen om de digitale VOG-aanvragen ook na 1 juli klaar te kunnen zetten. Vraag deze verhoging van de eHerkenning tijdig aan en houdt er rekening mee dat je voor EH2+ een machtiging moet aanvragen.
Het verhogen van het bestaande eHerkenningsniveau moet geregeld worden via de eHerkenningsleverancier. De leverancier brengt in kaart welke acties je moet ondernemen en wat de kosten zijn voor het hogere niveau. Tot en met 30 juni kun je nog inloggen op MijnJustis via EH1. Heb je recent een hoger eHerkenningsniveau aangeschaft, of ben je van plan dit op korte termijn te doen? Ook met dit hogere niveau kun je inloggen op het bestaande VOG-aanvraagformulier voor werkgevers.


Meer weten?

Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe eHerkenningsniveaus van Justis kun je terecht op www.justis.nl/eherkenning.