Enthousiaste vrijwilligers doen mee met NLdoet bij De Ruige Hof en zorgboerderij Amstelkade

In weer en wind heeft een groep enthousiaste vrijwilligers op de eerste dag van NLdoet bij Natuurvereniging ‘De Ruige Hof’ in Abcoude insectenhotels gebouwd en een border van wilgentakken gemaakt. Op zorgboerderij “Amstelkade” in Wilnis is een grindpad aangelegd en een trapleuning in elkaar getimmerd. Penny en Sabine van het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Ronde Venen brachten hen afgelopen vrijdag een bezoekje en vroegen hen naar de reden van hun inzet.

De Ruige Hof

Medewerkers van bedrijf Innocent hebben De Ruige Hof uitgekozen voor NLdoet. “Onze organisatie is gericht op duurzaam ondernemen en daarom hebben we gekozen voor deze klus in de natuur. Vaak doen we donaties aan maatschappelijke organisaties, maar vandaag leveren wij een bijdrage door mee te helpen”, vertellen Gina en Thomas.

Amstelkade

Bas is al langer vrijwilliger op zorgboerderij “Amstelkade”, maar speciaal voor NLdoet is hij op deze dag mee gaan helpen. Hij is een echte klusser en vandaag begeleidt hij Bram die een dagbestedingsplek heeft op de boerderij. Samen maken ze een nieuwe trapleuning. “Alle medewerkers hier doen dit werk vanuit hun hart. Ik vind het leuk om mijn kennis in te zetten en samen met de jongens hier een klus te klaren. Ik zit hier echt op mijn plek.”

Op 12 september organiseert het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Servicepunt & Tympaan-De Baat een vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis. Zet deze dag in je agenda om je te oriënteren op vrijwilligerswerk in de regio!